V červnu tohoto roku oznámil na krajském sněmu královehradecké TOP 09 senátor Tomáš Czernin kandidaturu na pozici předsedy strany.

V návaznosti na tuto zprávu se regionální organizace Prahy 2 usnesla na podpoře kandidatury Tomáše Czernina na předsedu strany TOP 09 a rovněž se rozhodla udělit nominaci pro Tomáše Czernina na předsedu strany TOP 09.

„TOP 09 je strana s konzervativními kořeny, která potřebuje posílit a v současné době získat podporu zejména v regionech. A senátor Tomáš Czernin bude pro stranu nejen zárukou proevropské konzervativní politiky, bude ale i osobností silně orientovanou na všechny regiony České republiky. Je to zkušený politik z mimopražského prostředí. Všechny tyto aspekty jsou pro úspěch ve volbách napříč Českou republikou důležité, a proto jako předseda regionální organizace z centrální městské části Prahy kandidaturu Tomáše Czernina podporuji,“ říká Michal Zuna, předseda regionální organizace TOP 09 Praha 2.

Albert Kubišta, člen regionálního výboru doplňuje „Jsem rád, že hlasování o podpoře a udělení nominace bylo ve výboru jednohlasné. Tomáš Czernin je příslibem, že TOP 09 bude stranou, která dokáže oslovit nejen Prahu, ale i důležité voliče mimo velká města. Jeho vztah k přírodě a přirozené ekologické cítění je neoddiskutovatelnou výhodou do složité budoucnosti. Je to politik s historickým odkazem podobným spoluzakladateli strany Karlu Schwarzenbergovi a osobním i hodnotovým přesahem do vyspělé Evropy, kam patříme. Jeho osoba je ztělesnění propojení vhledu do komplikovaných témat, píle i pokory, která je pro konstruktivní nadhled nezbytná.“

Foto: www.instagram.com/tomas_czernin

Na usnesení organizace reagoval i pan Tomáš Czernin. „Nominace od Prahy 2 je pro mě velkým povzbuzením. Praha je základnou TOP 09 a nedovedu si představit, že bych se o post předsedy ucházel bez její podpory. Ač jsem venkovan, mí Pražané mi rozumějí.”

Tisková zpráva ve formě PDF je k nalezení zde:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..