Radní Prahy 2 na svém jednání v pondělí 8. června navázali na rozhodnutí ze 14. dubna 2020, kdy schválili podporu podnikatelům a živnostníkům, na které dopadla krizová opatření vlády v souvislosti s nařízeným nouzovým stavem, ve formě slevy z nájmu nebytových prostor a prostor pronajatých v obecním zájmu, svěřených do správy městské části Praha 2. Rada nově schválila, že sleva na nájemném bude poskytnuta nájemcům při splnění přesně definovaných podmínek a v souladu s připravovaným vládním programem COVID – NÁJEMNÉ.

„Reagujeme tím na rozhodnutí Vlády ČR, jímž chce podpořit nájemce nebytových prostor určených k podnikání a prostor pronajatých v obecním zájmu, kteří byli mimořádnými opatřeními dotčeni a byla jim jejich činnost znemožněna nebo podstatně ztížena. Jelikož vládní podpora přichází s velkým zpožděním, bylo zapotřebí původní usnesení revokovat. Naším cílem je zajistit pro podnikatele s provozovnou na Praze 2 co nejvyšší možnou podporu,“ uvedl místostarosta pro oblast správy majetku Michael Grundler.

Zmíněná sleva z nájmu, jejíž celková výše se bude rovnat výši jednoho měsíčního nájemného, se může týkat okolo 200 provozoven z Prahy 2. Nájemci musí v případě zájmu podat žádost o poskytnutí slevy z nájemného v prostorách pronajatých od městské části Praha 2 nejpozději do 30. června 2020.

Podmínky pro podání žádosti a formulář žádosti jsou k dispozici zde: http://urad.praha2.cz/Odbor-majetku-a-investic-1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..